Sokkels en stolpen


                                            Welcome 2 Led 2.jpg


Sokkels of consoles zijn verkrijgbaar in diverse afmetingen, materialen en kleuren:

hout, metaal, steen, graniet, glas, plexiglas en zelfs in karton. Voor een perfecte integratie in een locatie zijn kleur en structuur maar vooral de materiaalkeuze van groot belang. Voor buitenlocaties valt de keuze meestal op duurzame materialen zoals steen, graniet, beton, RVS en cortenstaal terwijl voor binnenlocaties vrijwel alle materialen in aanmerking komen. Sokkels kunnen gecombineerd worden met stolpen of beschermkappen in glas of plexiglas. In de glazen stolpen of vitrines kan bovendien op een discrete manier led-verlichting ingebouwd worden zodat extra verlichting van de kunstwerken overbodig wordt.


    Konstrukt 130.jpg     Konstrukt Light detail.jpg     Konstrukt LED console 4462.jpg     Konstrukt led bis.jpg
                mdf -sokkels met glazen beschermkap en ingebouwde led -verlichting

Houten sokkels.

Houten sokkels, vooral deze in mdf plaatmateriaal, zijn zeer populair omdat ze vrij gemakkelijk te produceren zijn, in elke gewenste kleur kunnen afgewerkt worden, relatief licht en bovendien gunstig geprijsd zijn.
Daarnaast kennen we de sokkels in fineerafwerking en de massieve houten sokkels die afhankelijk van de houtsoort ook voor buitenlocaties geschikt kunnen zijn. Vooral de meerpalen en de sokkels in massief oude Franse eik zijn karaktervol en uniek door hun warme natuurlijke look.


   Konstrukt LED TRIO 1.jpg
                 sokkels in gekleurd mdf en glazen beschermkap met ledverlichting


Metalen sokkels.

In de metalen sokkels onderscheiden we de sokkels in plaatmateriaal en de ranke sokkels opgebouwd met lichte metaalprofielen. RVS (roestvrij staal of inox) al dan niet gezandstraald en cortenstaal zijn bijzonder geschikte materialen die jarenlang weer en wind trotseren. Vooral het roestkleurige cortenstaal integreert zich prachtig in buitenlocaties


1000_l.jpg   362_l.jpg   1004_l.jpg                                                                         sokkels in cortenstaal

Stenen sokkels.

Beton, graniet en blauwe hardsteen zijn soliede materialen die geschikt zijn voor elke locatie. Sokkels in massieve hardsteen zijn bovendien bijzonder stabiel en duurzaam. Het gewicht is het enige minpunt maar door het uitboren van de sokkel kan dit bijgestuurd worden. De 'look' is eenvoudig te bepalen door de afwerking: polijsten, verzoeten of gewoon verzagen en schuren.


364_l.jpg   365_l.jpg
           sokkels in beton

Stolpen of beschermkappen.

Stolpen of vitrines zijn zeer doeltreffend als bescherming tegen stof en beschadiging door ondoordachte aanrakingen, bovendien minimaliseren zij de kans op diefstal. Naast de stolpen of vitrines met slot zijn er ook systemen op de markt die enkel elektrisch open en dichtgaan. Zowel de beschermkappen in glas als plexiglas zijn op maat leverbaar. Glazen kappen zijn echter krasvrijer en ongevoelig voor statische elektriciteit maar breekbaar en vrij zwaar. Een nieuwe trend in glazen beschermkappen is de vrijwel onzichtbare integratie van de led -verlichting en de bedrading hiervoor.


vitrine 1 dicht.jpg  vitrine 1 open.jpg
                     Vitrine dicht                                                 Vitrine open

mdf sokkel - vitrine in glas - elektrische bediening voor openen en sluiten.
led-verlichting met richtbare designspots      


Plexiglas is beduidend lichter (belangrijk bij grote formaten) maar gevoeliger voor krassen en statische elektriciteit waardoor het gemakkelijk extra stof aantrekt. Het probleem van de statische elektriciteit kan echter ondervangen worden door een behandeling met antistatische producten. Plexiglas is bovendien een thermisch warm materiaal waardoor de vorming van condens vermeden wordt.


 

  Informatie, aankoop en bestellingen van sokkels en stolpen:


  Inlijstatelier Verthé

   Gentsestraat 46, Harelbeke. tel: 056 72 94 75


   info@inlijstatelierverthe.be